LCHF FORMFRANSKA

Idag tog jag mig i kragen och bakande äntligen ett bröd som jag länge velat testa, ett rostbröd LCHF!
Det var riktigt supergott trotts alla äggen och massa mandelmjöl, kommer bli perfekt att använda till smörgåstårta, toast och allt annat gott, men såklart ska man äta det med måtta, äter man hela blir det lite för mycket kolhydrater!
 
FORMFRANSKA
6 ägg
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1½ tsk salt
125 gram smör
5 dl rysk yoghurt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa äggen pösigt i några minuter med elvisp.
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med yoghurten i äggvispet.
Rör sedan ner de torra ingredienserna.
Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i degen.
Pensla med lite vatten och strö ev över vallmofrön eller liknande.
Grädda i nedre delan av ugnen i ca 50 minuter (känn med en sticka om den känns klar)
Låt sedan stå kvar i ugnen på eftervärme i ca 15 minuter!
 
 
LCHF, LCHF recept, Recept | |
Upp